Anilin duh

Žanrdetektivski roman, družbeni roman
Narodnostkanadska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2002
Založba
Prevod Jože Stabej
Ključne besede Človekove pravice
Število strani

278

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ali je resnica pomembnejša od miru?

Posledice državljanske vojne na Šrilanki so zakopana trupla, ki jih odkriva forenzična antropologinja Anil Tissera. Mlada Šrilančanka se je izobraževala v tujini, v rodno deželo pa se vrne kot članica mednarodne skupine za človekove pravice. Ko na vladno varovanem območju najde okostje, se Anil trudi identificirati žrtev verjetnostno politično motiviranega umora. Pri svojem delu pa se znajde v primežu vojne preteklosti, ki tudi v sedanjosti ne dovoljuje spraševanja ter vtikanja v posledice dogodkov v času vojne med vlado, vladnimi uporniki in separatistično gverilo. Michael Ondaatje, Bookerjev nagrajenec, v tem razdrobljenem romanu bralcu retrospektivno razkriva presenetljive in neprijetne resnice eno za drugo ter ga tako popelje v prepleten svet živih in mrtvih.

Glej tudi:

Sama je vedela in tudi drugi so vedeli, da je odločno bitje. Vedno ji ni bilo ime Anil. Dali so ji povsem neprimerni imeni in že zelo zgodaj si je zaželela biti “Anil” po bratovem drugem imenu, ki ga ni uporabljal. Ko je imela dvanajst let, mu ga je poskusila odkupiti, ponudila mu je, da ga bo podpirala v vseh družinskih prepirih. Ni se hotel spustiti v to kupčijo, čeprav je vedel, da si sestra želi to ime bolj od vsega drugega.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Anilin duh.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 24
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 9
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Dela avtorja