Aimée & Jaguar : ljubezenska zgodba, Berlin 1943

Žanravtobiografski roman, erotični roman, vojni roman
Narodnostavstrijska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2007
Založba
Prevod Irena Samide
Ključne besede Spolnost, Ljubezen
Število strani

340

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ko me je poljubila, sem ji bila prepuščena na milost in nemilost. Tudi z estetske strani mi je bilo lepo, prvič v življenju.

Erotični roman, preveden v sedemnajst jezikov, po katerem je posnet tudi odmeven film z Mario Schrader in Julian Kohler v glavnih vlogah. Dogajanje je prestavljeno v drugo svetovno vojno, v mesto Berlin. Glavni junakinji sta črnolaska, židovske krvi, Felice oz. Jaguar, in arijska svetlolaska Lilly (Aimee). Lilly ima danes 85 let in še vedno živi, Felice pa je umrla v koncentracijskem taborišču že v času dogajanja. Resnična ljubezenska zgodba, bogato dokumentirana z dnevniškimi zapisi in pričevanji, pretresljiva zgodba novinarke in matere štirih otrok, ki se dogaja v letu 1943, v času Hitlerja in njegovih zakonov, ki so lezbični ljubezni izjemno nevarni.

“Pri moških sem bila vedno šibkejši člen. Moški so pač počeli tisto z menoj. Ženska mora vedno počakati. Tako sem bila vzgojena. In pri Felice sem lahko tudi sama ljubila. In tisti občutek brezpogojne pripadnosti. Ljubezen in spolnost sta bili eno, med njima ni bilo nikakršne ločnice. Zato sem ji v prvih tednih vedno govorila, da je moj “prvi človek”, ker je bila zame dejansko prvi človek na vsej božji zemlji.”

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Aimée & Jaguar : ljubezenska zgodba, Berlin 1943.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 35
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 16
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 6