Znanost za radovedne: od 7 do 107 let

Žanrpoljudnoznanstvena knjiga
Narodnostfrancoska književnost
Kraj in leto izidaRadovljica, 2023
Založba
Prevod Tjaša Knez
Ključne besede Naravoslovje, Znanost, Znanstvena odkritja
Število strani

89

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

2-3 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

V knjižici najdemo odgovore na 46 radovednih otroških vprašanj, ki so jih prejeli v uredništvu ugledne francoske revije Images Doc. Njihovo vodilo je že petindvajset let, da s postavljanjem vprašanj in iskanjem odgovorov nanje otroci rastejo in odraščajo. Pri oblikovanju odgovorov se novinarji posvetujejo s strokovnjaki z različnih področij naravoslovja in družboslovja. V tej bogati ilustrirani knjižnici boste tako našli odgovore na vedno aktualna vprašanja, kot je denimo, zakaj so izumrli dinozavri, ali zakaj je nebo modro. Našli pa boste tudi odgovore na vprašanje, ali lahko hodimo po Jupitru, ali je čuk samec sove, zakaj zehamo ali zakaj jočemo, ko nam je hudo. Zares zanimiva vprašanja, ki so jih v uredništvu te kultne mladinske poljudnoznanstvene revije preoblikovali v knjižno obliko. Spremljajo jih zabavne ilustracije in razlaga, ki je prilagojena otrokom druge triade, zagotovo pa jo bodo z zanimanjem prebirali tudi starejši bralci.

Ptice so pra pra pra … vnukinje mesojedih dinozavrov, ki jih imenujemo terapodi. To veliko družino so sestavljali orjaki, kot sta spinozaver ali tiranozaver, pa tudi manjše vrste, kot je bil recimo oviraptor. Če dobro pogledamo, vidimo podobnosti. Kokoš ima na nogah še vedno luske!
Str. 57

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Znanost za radovedne: od 7 do 107 let.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 22
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2