Zgodbe iz enega in drugega žepa

Žanrhumoristična kratka proza
Narodnostčeška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2013
Založba
Število strani

422

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

14-15 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Poslastica za ljubitelje duhovitih zgodb s pridihom kriminala.

Pred nami je zbirka kratkih zgodb z detektivsko in kriminalno tematiko, ki pa so vse prej kot samo to. V njih avtor, češki mojster pisane besede, pronicljivo razpleta nenavadne primere in razgalja človeško naravo. Ta ni črno-bela, saj junaki (večinoma kriminalisti, detektivi, policisti, sodniki …) niso samo pozitivni, kriminalci pa ne samo negativni. Vsi so v prvi vrsti ljudje s svojevrstnimi lastnostmi in posebnostmi, ki imajo za svoja dejanja lastne vzroke. Odnos med osebami prerašča odnos med pozitivnimi in negativnimi liki, saj ti večkrat razumejo eden drugega, so si blizu in celo sklepajo prijateljstva.
Zgodbe niso tipično detektivske, navadno se zasučejo v nepričakovano smer in prinašajo nenavaden razplet.

Glej tudi:

Ta Oberhuber je torej prišel na inšpekcijo v špital, kjer je Lojzik čakal na svojo usodo. Takoj ko se je spodaj pri vratih zaslišalo vihranje, so se morali vsi bolniki razen pokojnikov postaviti v pozor zraven svojih postelj, da bi sprejeli visokega gospoda, kot se šika. Čakanje se je nekam razpotegnilo, in tako je Lojzik zavoljo večjega udobja skrčil eno nogo, se s kolenom naslonil na pograd in stal na drugi nogi. V tem trenutku je noter planil Oberhuber, vijoličast od besa, in je vpil že na vratih. Marš na fronto! Ta mož je sposoben! Tauglich! – Potem je pogledal Lojzika, kako stoji na eni nogi, in je še bolj zardel. Einbeinig, je zarjovel. Sofort pošljite domov! Himmelhergott, zakaj tukaj držite tega enonogega tipa? A je tukaj mogoče hlev za kriplje? Ven z njim! Barabe, za to vas bom vse poslal na fronto! Častniki, zaripli od groze, so jecljali, da bo to takoj urejeno; ampak zdaj je Oberhuber že rjovel pri naslednji postelji, da mora sofort na fronto vojaček, ki je bil včeraj operiran.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Zgodbe iz enega in drugega žepa.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 18
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2