Transatlantik

Žanrrealistični roman, sentimentalni roman, zgodovinski roman
Narodnostirska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2015
Založba
Prevod Maja Ropret
Število strani

260

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Globok, melanholičen in miren, spokojen zgodovinski roman o treh zgodovinskih osebnostih, ki imajo eno skupno točko, Irsko.

Prvi del govori o letalcih Alcocku in Brownu, ki prva preletita Atlantik in pristaneta na Irskem. Druga zgodba se preseli v leto 1845 in govori o osvobojenem temnopoltem sužnju in pisatelju, Fredericku Douglassu, ki ga obubožan narod sprejme, kot spoštovanja vrednega človeka, česar prej ni poznal. Tretja zgodba pa se dogaja v sedanjosti, v letu 1998 in govori o ameriškem senatorju Mitchellu, ki se že kot upokojeni politik ponovno vrne v pogajanja za irski mir, ob tem pa povzroči velik nemir v sebi, ker doma pušča svojo mlado ženo in otroka.

Tri glavne zgodbe, ki jih pripovedujejo moški, se navezujejo na naslednje zgodbe, ki jih govorijo ženske. Prej omenjene zgodovinske osebnosti nepričakovano povežejo med seboj s hrepenenji in bolečinami.

Glej tudi:

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Transatlantik.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 28
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 7

Dela avtorja