Terasa v Rimu

Žanrdružbeni roman
Kraj in leto izidaLjubljana, 2001
Založba
Prevod Suzana Koncut
Število strani

129

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

4-5 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Terasa v Rimu je poetična pripoved o usodni ljubezenski zgodbi umetnika bakrorezca Meauma, ki se dogaja v obdobju baroka v 1. polovici 17. stoletja. V nesrečnih okoliščinah izgubi svoj obraz,saj mu ga s kislino izmaliči ljubimkin zaročenec. Njegova ljubljena ga ne prepozna več in Meaume postane večni potovec, ki ga preganja usodna ljubezenska preteklost, s katero se je nazadnje le prisiljen soočiti …

“Ljubezen sestoji iz podob, ki obsedajo duha. Tem neustavljivim videnjem se pridružuje neusahljivi razgovor, namenjen edinemu bitju, ki mu je posvečeno vse, kar živimo. To bitje je lahko živo ali mrtvo. Naznani se v sanjah, kajti sanjam ne gospodujeta niti volja niti korist. Sanje pa so podobe. Natančneje povedano, so sanje celo starši in gospodarji podob obenem. Sam sem človek, ki ga napadajo podobe. Ustvarjam podobe, ki vstajajo iz noči.” (str. 28)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Terasa v Rimu.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 24
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Dela avtorja