Strogo zaupno po Siciliji: platoničen potopis

Žanrpotopis
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2004
Založba
Ilustracije Dušan Kastelic
Število strani

351

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Potopis sledi avtorjevi knjigi Strogo zaupno na Irskem, ki je doživela velik uspeh. Tudi zapis o 14-dnevnem potepanju družine Gradišnik po najjužnejšem delu Italije ne more brez humorja tako na račun Sicilijanov kot tudi Gradišnikovih. Potopis je “zabeljen” z opisi zgodovinskih dejstev, kar daje vsemu skupaj pridih znanstvenosti; enciklopedično gostobesednost pa po drugi strani omili situacijska potovalna komika …
Delo se odlikuje po avtorjevem izjemnem besednem zakladu, ki je že tako in tako prepoznaven znak Branka Gradišnika in ga je učinkovito vpletel tako v svoja avtorska dela kot morda še bolj v odlične prevode, npr. Tolkiena.

Sicilijanci vozijo hitro in tekoče in se ne utegnejo ustaviti pred rdečo. Če pa se že ustavijo – kajti ponekod v strnjenih naseljih je najti tudi kak semafor – potem neradi čakajo. Zato so semaforji na Siciliji prirejeni tako, da se rdeča izmenjuje neposredno z zeleno, brez vmesne rumene, ki drugod opozarja voznika, da naj se pripravi na start.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Strogo zaupno po Siciliji: platoničen potopis.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 49
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 8