Stara pajkovka

4,5
(10)
Žanrdružbeni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaNova Gorica, 2005
Založba
Prevod Vera Čertalič
Število strani

317

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Zgodba pripoveduje o stari Indijanki, ki se odloči umreti v dveh mesecih. Hči jo pripelje k psihologinji, s katero stara šamanka naveže pristen človeški odnos. Kmalu ni povsem jasno, kdo koga zdravi. Indijanka namreč uči psihologinjo osnovnih človeških čutenj, ki so po indijansko prežeta s pojmi kot so zemlja, duhovni predniki, naravni cikli itd. Spremljamo zgodbi dveh žensk, ki se ob obiskih prepleteta, saj stara pajkovka dobro zna plesti svojo mrežo. Po dveh mesecih res umre, psihologinja pa je ozdravljena strahov, tudi strahu pred smrtjo prav po indinajsko:).

Lucy je materina izpoved pomagala razumeti, da se bo morala naučiti pomena predajanja. Ljubeče se je nagnila k njej in vzela njene roke v svoje. Z glasom, zadrgnjenim od bolečine, je zašepetala:”O, mama, nikoli ne boš vedela, kako zelo te bom pogrešala.”

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Stara pajkovka.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 135
Komentarji: 0
Število ocen: 10
Želi prebrati: 7
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 19