Rabljeva hči

4,3
(12)
Žanrkriminalni roman, zgodovinski roman
Narodnostnemška književnost
Kraj in leto izidaJezero, 2010
Založba
Prevod Maruša Mugerli
Ključne besede Čarovništvo
Število strani

416

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

13-14 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Schongau, leta 1624, čas rabljev in čarovnic

Prvenec Oliverja Pötzscha o dinastiji rabljev na Bavarskem, se bere kot lahkotnejša zgodovinska kriminalka. Avtor sam je namreč potomec Kuislov in knjiga Rabljeva hči ter vsa ostala nadaljevanja, temeljijo na nekaterih resničnih dejstvih.
Osrednja oseba romana je mestni rabelj Jakob Kuisel, ki svojo poklicno veščino opravlja dosledno ter pošteno. Ko mestni veljaki zaradi nenavadnih dogodkov osumijo čarovništva babico Martho Stechlin, pričnejo Jakob, njegova hči Magdalena in mladi medikus Simon raziskovati. Prepričani so, da je pravi krivec nekdo drug.
Pötzsch je ustvaril razburljiv, napet in zelo živ roman, ki bralcu ponudi pristen vpogled v tedanjo tradicijo in življenje meščanov. Interakcija med fiktivnimi ter raziskanimi zgodovinskimi dejstvi je optimalna.

Simon je poslušal dečkovo srce. Nato je vzel ogledalce in ga podržal pod krvavečim, zlomljenim nosom. Sape ni bilo videti. Dečkove oči so bile široko odprte. Peter Grimmer je bil mrtev. Simon se je obrnil k ljudem, ki so nemo opazovali njegovo početje. »Mokro krpo,« je prosil. Neka ženska je pomolila k njemu kos platna. Simon ga je namočil v Lechu in z njim obrisal dečku prsi. Ko je odstranil kri, je naštel sedem vbodov, razporejeni so bili okoli srca. Kljub smrtonosnim ranam deček ni umrl hitro. Strojar Gabriel je povedal Simonu na poti k reki, da si je še pred kratkim mrmral. Simon je dečka obrnil. Z močnim potegom je tudi tukaj pretrgal srajco. Množica je zaječala. Pod lopatico se je nahajalo za dlan veliko znamenje, kakršnega Simon še nikoli ni videl. Narisano je bilo z vijolično barvo in prikazovalo zabrisan krog, iz katerega je na spodnji strani štrlel križ.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Rabljeva hči.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 56
Komentarji: 0
Število ocen: 12
Želi prebrati: 8
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 20