Poljub iz Rusije

Žanrbiografski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2010
Založba
Prevod Irena Madric
Število strani

275

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Najlepša resnična ljubezenska zgodba dvajsetega stoletja

…piše na naslovnici. V predgovoru pa: »Da bi avtorja ohranila dramatičnost, sta si nekaj likov in dogodkov izmislila.« Lahko smo drobnjakarski in pretresamo dejstva – npr. to, da oboževana ruska žena ni požrtvovalna medicinska sestra v Moskvi, ampak s služničadjo obdana stanodajalka v Groznem, da angleški gentleman ni samo poročen, ampak ima v prvem zakonu tudi otroka (vir: Pravda), vendar bi v iskanju resnice bržkone posegli po zgodovinsko pomembnejšem čtivu, saj ga je o obdobju pred 2. svetovno vojno dovolj. V pričujočem ljubezenskem romanu gre za razširitev svetovno odmevne časnikarske zgodbe s strani »Zanimivosti«, ki naj bi se dotaknila tako Chamberlaina kot Hitlerja, o združitvi dveh politično in kulturno različnih svetov v družbi, kjer je bilo bistveno manj prostora za drugačnost. Prvoosebni pripovedovalec, soavtor Brian Grover dogodke stvarno opisuje, brez pretirane sentimentalnosti, skorajda praktično, v skladu s svojim poklicem inženirja, ki dela na naftnih poljih. Množica srečnih naključij in medijskega pritiska na Sovjete, ki premakne celo Berijo v Lubjanki, jima omogoči preživetje, nam prijetno branje in razmislek o tem, da se je od takrat vendarle kaj spremenilo na bolje.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Poljub iz Rusije.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 180
Komentarji: 0
Število ocen: 8
Želi prebrati: 7
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 21