Pijevo življenje

4,6
(28)
Žanrpustolovski roman
Narodnostkanadska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2004
Založba
Prevod Luka Senica
Število strani

325

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ta čarobna pripoved se začne v Indiji, kjer deček Pij preživlja brezskrbno mladost. Njegov oče ima živalski vrt, kar je za otroka še posebej vznemirjivo in zabavno. Toda politična situacija primora družino, da živalski vrt proda in v Kanado odpotuje za boljšim življenjem. Predvsem za Pija se začenja velika pustolovščina …
Roman, ki nas omreži z izvrstnim in tekočim slogom, z izvirnostjo in pronicljivostjo.

Želim si, da bi znal opisati tisti trenutek; ne le dogajanja, temveč svoje občutke. Iz tistega vidnega kota je bil Richard Parker še posebej mogočen. Gledal sem ga od zadaj, dvignjenega na zadnje tace, z obrnjeno glavo. Zdelo se je, kot da pozira za naslovnico monografije o naravnih čudesih. Izžareval je neverjetno moč in hkrati elegantno lahkotnost. Bil je izjemno mišičast, pa vendar vitek. Njegov kožuh je sijal. Rjavkasto oranžen trup s skoraj črnimi progami, bel trebuh in enakomeren niz črnih obročkov na dolgem repu so tvorili barvno kombinacijo, ki se je ne bi sramoval noben modni kreator.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Pijevo življenje.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 127
Komentarji: 0
Število ocen: 28
Želi prebrati: 12
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 65