Neavtorizirana avtobiografija

Žanrbiografski roman
Narodnostavstralska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2020
Založba
Prevod Erik Majaron
Polona Glavan
Tisa Zavrtanik Drglin
Število strani

312

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Julian Assange ostaja zvest svojemu kompleksnemu značaju in posnete ter zapisane biografske izpovedi pred izdajo ne želi avtorizirati. Zato jo uredniki in založniki uredijo in izdajo neavtorizirano. To jim omogočajo tudi že podpisane pogodbe. Tako zdaj beremo o Julianovem nenavadnem otroštvu, posebni materi, neštetih selitvah, ločitvah. Prijateljstvo sklene z računalniki, postane heker, raziskuje ozadja, hodnike, po katerih prihaja do resnic na političnem, gospodarskem polju. Hekerska združba se večkrat znajde na udaru organov pregona. Julian veliko prostora nameni za to, da nam približa svoje razmišljanje o demokratizaciji spleta in iskanju resnice, še več pa temu, kako naj bi izgledalo pravo, resnicoljubno novinarstvo. Poznamo ga torej po objavah na spletnem portalu WikiLeaks, kjer marsikomu stopi na žulj. Zato ostane brez države, doma, svobode. Vizionarski pogled, trdna načela. Vse to lahko primerjate s knjigo razočaranega prijatelja “Resnica o WikiLeaksu” in premislite o pomenu resnice.

Želel sem slediti logiki matematike in raziskovanja, nadaljnjega prodiranja v sfero pravice. Hotel sem odkriti, kako bi računalniška znanost lahko pozitivno vplivala na etiko v današnjem svetu. (str. 91)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Neavtorizirana avtobiografija.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 5
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0