Mala Anglija

4,0
(11)
Žanrdružinski roman (tudi rodbinski), moderni roman
Narodnostgrška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2012
Založba
Prevod Klarisa Jovanović
Število strani

323

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ko odpremo roman Mala Anglija, kar zadiši po morju … Zgodba oziroma zgodbe se dogajajo na grškem otoku Androsu ter deloma povsod drugod po svetu, kamor zanese pomorščake s tega otoka. Moški plujejo po svetu, ženske pa ostajajo doma same s svojimi zgodbami, (ne)uslišanimi ljubeznimi, hrepenenjem, ljubosumjem, strastjo … V ospredju spremljamo ljubezenski trikotnik sester Orse in Moshe ter njunega skupnega ljubimca/moža, hkrati pa spoznavamo tudi ostale otočane in njihove življenjske usode. Roman s pravo sredozemsko pomorsko zgodbo in hkrati odličnim stilom in jezikom.

“Ljudje so hočeš nočeš vsak dan gledali morje in Orsa je bila prepričana, da je prostrano obzorje, brezmejni horizont, kot je v tretjem letniku gimnazije napisala v nekem spisu, v resnici morje, katerega vode se valijo nekam daleč, kamor koli, in odnašajo s sabo misli, kraje in glasove, zato se mornarji in otočani nikoli ne počutijo ujeti.”

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Mala Anglija.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 40
Komentarji: 0
Število ocen: 11
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 11