Klinc, pa še Trst!

Žanrspomini, biografski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaMaribor, 2016
Založba
Število strani

365

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

700 izv., O avtorju: str. 364-365.

Mag. Franc Mikša se je rodil leta 1953 na Ptuju, otroštvo pa je preživel v Ormožu. Poznamo ga kot diplomata, a tudi kot pisatelja. Leta 2014 je pri založbi Miš izdal roman Njegova ekscelenca Christian Grasset, leta 2016 pa je pri založbi Obzorja Maribor izšel romanom Klinc, pa še Trst!.
Avtorjevi nostalgiji in želji, da ovekoveči spomine na starše ter na slišane zgodbe in legende, ki so razvnemale njegovo otroško domišljijo in seveda njegovi strasti do pisanja, smo lahko hvaležni, da smo dobili roman, ki bo ohranjal zgodbe o Ormožu in Ptuju ter njegovih prebivalcih.
Dogajanje romana je postavljeno v jesensko noč leta 1953, v čas tržaške krize, ko na postaji Ljudske milice zaslišujejo ravnatelja Nižje gimnazije, ki se je v ključnem trenutku neprimerno izrazil. Šolski hišnik Mikša je edina priča, in da bi rešil prijatelja, pripoveduje zgodbo za zgodbo. Do prve jutranje zarje se zvrstijo številni dialogi in zgodbe. Kakšen je izzid zasliševanja, boste zvedeli, ko preberete roman.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Klinc, pa še Trst!.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 2
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0