Jesenski blues

Žanrpsihološki roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2005
Založba
Prevod Katarina Tolar
Število strani

216

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Myra Lipinski, 51-letna diplomirana medicinska sestra, dobi v oskrbo na domu Chipa Reardona, svojo mladostniško ljubezen. Chip, ki je bil nekoč uspešen in priljubljen “don Juan”, ima sedaj raka na možganih v zadnji fazi. Med Myro in Chipom nepričakovano vzplamti globoka medsebojna privlačnost. Toda ali bosta prenesla usihanje njegovih življenjskih funkcij?

Tenkočutna ljubezenska izpoved z veliko vsebine.

Ko mi pripoveduje te stvari, sedim tam in srkam vase nove podatke. Sprašujem se, kako je z njegovo sposobnostjo spomina. Pravzaprav se sprašujem, ali se dejansko spominja teh stvari ali pa si kaj kar izmisli. Saj ni važno. Zgodbe so čudovite in povejo še toliko več, kot dejansko povejo. Ko sem bila otrok, sem se ponavadi dolgo naslanjala čez svoj mikroskop, potem pa sem naslonila brado na roke in se nasmehnila. To je spet tako. /…/ Preden zaspi, sedim ob postelji in se pogovarjam z njim. Ali pa mu berem – kratke zgodbe ali poezijo. Ponavadi zaspi ob zvoku mojega glasu.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Jesenski blues.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 39
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 7
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 9

Dela avtorja