Grace in milina ljubezni

Žanrbiografski roman
Narodnostnemška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2022
Založba
Prevod Anja Furlan
Ključne besede Filmske igralke, Princese
Število strani

295

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Prijetna pripoved nemške pisateljice nas povede na biografsko odkrivanje življenja enega od priljubljenih igralk svojega časa – Grace Kelly. Za pravo ljubezen je bila pripravljena žrtvovati vse, kar si je mukoma priborila.
Rodila se je premožnim staršem, oba sta bila svoj čas uspešna športnika, do bogastva in uspeha pa sta prišla z lastnim trudom. Do svojih otrok sta bila zelo stroga, nepopustljiva in zahtevna. Grace je bila s svojim velikim umetniškim talentom in sanjami o igralskem poklicu žal vedno črna ovca v družini. A navkljub nasprotovanju staršev si je izborila, da je lahko še ne osemnajstletna odšla sama v New York na akademijo za dramske umetnosti. Veliko mesto jo je posrkalo vase, Grace pa je končno lahko začela življenje zajemati s polno žlico. Ves čas je tudi marljivo delala, da je postala dobra igralka in ženska, ki je povsod vzbujala pozornost s svojo lepoto in talentom. V pripovedi so lepo predstavljene tudi temne in manj znane plati igralskega poklica, ki zahtevajo veliko odrekanja, uspehi pa obenem s seboj prinašajo zavist in nevoščljivost drugih.
Rdeča nit pripovedi je poleg strasti do igranja tudi želja po pravi, pristni, globoki ter izpolnjujoči ljubezni. Grace jo je naposled le našla na povsem nepričakovanem mestu in času – z monaškim princem Rainerjem. Pravljica, ki se je začela s poroko stoletja in doživela tragičen razplet, kar kliče po novem romanu …

Glej tudi:

Zakaj imata tako zaničljiv pogled do igranja, ko pa je to moj način življenja? Vem, da sta imela zame v mislih nekaj drugega, ampak to sem jaz. Ali ne moreta biti ponosna na to, kar počnem tukaj? Ves čas vama pišem o uspehih, ki jih dosegam, vendar vaju to sploh ne zanima.
str. 136

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Grace in milina ljubezni.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 42
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2

Morda vam bo všeč tudi