Angelsko hladna

Žanrkriminalni roman
Narodnostnorveška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2015
Založba
Ključne besede Policija, Umori
Število strani

460

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

15-16 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

"Tam v gozdu visi angel sam."

Prvenec norveškega avtorja, ki napoveduje novo serijo kriminalnih romanov, je kompleksen, inteligenten roman, ki nas počasi povleče v temne globine človeške psihe. Dogajanje se spleta okrog mlade policistke Mie Krüger, ki se po ponesrečeni akciji, v kateri ustreli narkomana, znajde na samem robu. Iz temine jo nazadnje izvleče njen nekdanji šef, Holger Munch, ki ji ponudi sodelovanje pri novem primeru: našli so že dve trupli šestletnih deklic, s kolebnico obešenih na drevesu. Na delu je očitno premišljen in hladnokrvni morilec, ki za sabo ne pušča nobenih sledi – najhuje pa je, da verjetno ne bosta edini žrtvi. Mia in Holger se s svojo ekipo lotita preiskave primera, v katerem sledi vodijo prek skrivnostne cerkvene ločine v gozdu do lokalnega doma za ostarele, z napredovanjem pa v nevarnost spravita tudi sebe in svoje najbližje. Roman, ki se zgleduje po skandinavskih velikanih kriminalnih romanov, kot sta Jo Nesbø in Camilla Läckberg, bo več kot zadovoljil ljubitelje tega žanra.

Za druge je to morda bila služba, toda ne za Mio Kruger. Preiskave so se je vedno dotaknile. Zadele so jo naravnost v dušo, kot da bi bila to njena resničnost, kot da je ona žrtev. Ugrabljena, posiljena, pobita z železno palico, ožgana s cigaretnim ogorkom, umorjena s prekomernim odmerkom, s kolebnico obešena na drevo.
Zakaj na šolskih zvezkih ni njenega imena?
Je bilo vse načrtovano do zadnje podrobnosti?
Prekleto.
Poskusila je pozabiti na pogled na deklico na drevesu, vendar si je ni mogla izbiti iz glave. Vse skupaj je bilo videti tako zrežirano. tako teatralično. Skoraj kot igra. Neke vrste sporočilo. Sporočilo komu?

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Angelsko hladna.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 123
Komentarji: 0
Število ocen: 8
Želi prebrati: 22
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 24

Dela avtorja