Angel pozabe

4,7
(13)
Žanravtobiografski roman, zgodovinski roman
Narodnostavstrijska književnost
Kraj in leto izidaMaribor, 2012
Založba
Prevod Štefan Vevar
Ključne besede Koroški Slovenci
Število strani

211

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Koroški Slovenci - Deklica in smrt

Angel pozabe je roman o koroških Slovencih in njihovemu življenju pod okriljem Avstrije. Je avtobiografski roman, ki lepo opiše šege in navade kmečkega človeka čez mejo, njegove težave v času vojne, ko bi radi za domovino naredili še več, pa jim ni omogočeno, saj so za Slovence nemčurji in obratno. Življenje ni bilo vedno z rožicami postlano, je pa dobro, da tudi zanamci poznajo to plat in da se vsi seznanimo, kako so zamejci del nas. Avtorica lepo opiše svoj odnos z babico od mladosti do zrelih let. Opiše svoje odraščanje in doživljanje sveta, ki jo obdaja.


Doma sedem v izpraznjeno izbo, v kateri še rahlo zaudarja po trohnenju. Z zadahom, ki se počasi izgublja iz prazne sobe, se tudi babica izgublja iz mene. Daje si opraviti po meni, kakor da je prišel čas, da odide. Vstane, odloži pletenje na mizo, zatemni okna, zapre vrata in me zapusti. Na mesto, kjer se je zadrževala, stopi žilava bolečina, bolečina, ki se dolgo ne bo polegla. Oči mi počivajo na trobenticah zunaj, na podnožju vzpenjajočega se travnika pred našo hišo. Vse bo drugače, pomislim.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Angel pozabe.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 109
Komentarji: 0
Število ocen: 13
Želi prebrati: 16
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 24

Morda vam bo všeč tudi