Dobre knjige
3857 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Usluga za uslugo
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
5,0
Št. ocen:1

Sophie Kinsella

Usluga za uslugo

Tržič, Učila International, 2020

Št. strani: 382


Žanr: ljubezenski roman

Narodnost: angleška književnost

Družina je tisto, kar nas žene naprej. Družina je vse.

Vsake toliko si zaželimo prebrati tudi kak lahkoten, ljubezenski roman, ki ima bolj ali manj namen, da si z njim krajšamo čas. Romani Sophie Kinsella so prava zmes romantike, humorja in bolj ali manj posrečenih zapletov, s katerimi misli odpeljemo proč od realnosti. Idejo za predstavljeni roman je dobila v Starbucksu, ko jo je neznanec prosil, da popazi na njegov prenosni računalnik. Nastala je zgodba, ki nas popelje v svet Fixie Farr – 27-letne mladenke, ki dela v družinski trgovini in nekega dne neznancu v kavarni reši prenosnik pred poplavo. Njegov lastnik, Sebastian, ji napiše zadolžnico, s katero ji zagotovi, da ji bo to uslugo nekako povrnil. Ko se mama, ki je gonilna sila v trgovini in lepilo, ki drži skupaj družino, odpravi na počitnice, se Fixie znajde pred vrsto ovir. V mesto se vrne še njena srednješolska ljubezen – Ryan in izkaže se, da ji bo Sebastian vendarle lahko vrnil uslugo. A na koncu je družina tista, ki šteje največ in tudi Fixie se bo morala odločiti, česa si v življenju zares želi in kdo je njen pravi princ na belem konju…Odlomek iz knjige

Moja težava je, da ne morem pustiti stvari pri miru. Motijo me. Če opazim kakršenkoli problem, ga hočem rešiti. Takoj. Zato me kličejo Fixie.
Hočem reči, da je to lahko dobro. Na primer, ko se je poročila moja najboljša prijateljica Hannah. Takoj, ko sem vstopila v restavracijo, sem opazila, da so rože samo na polovici miz. Zadevo sem uredila, preden so začeli prihajati drugi gostje, in Hannah se mi je v svojem govoru zahvalila, da sem preprečila 'rožengate'. To je bilo torej v redu.
str.7Cobiss povezava


Ključne besede: ROMANCA


Prispeval/-a: Špela Činkelj, Knjižnica Kočevje
Objavljeno: 12.6.2020 18:06:50
Zadnja sprememba: 16.6.2020 7:51:29
Število ogledov: 1003