Dobre knjige
4641 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Dva lahko ohranita skrivnost
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
4,4
Št. ocen:5

Karen M McManus

Dva lahko ohranita skrivnost

Tržič, Učila International, 2019

Št. strani: 296


Prevod: Darja Divjak Jurca


Žanr: mladinski roman (mladinski), kriminalni roman (mladinski)

Narodnost: književnost ZDA

Eno mesto s tremi izginulimi dekleti

Avtorica Karen M. McManus poznamo po romanu Eden od nas laže. Sedaj pa je pred nami njen drugi roman Dva lahko ohranita skrivnost … če jo eden odnese v grob. Mladinska kriminalka nam ponuja napeto branje v odkrivanju storilca. Glavna lika knjige sta sedemnajstletna dvojčka Ellery in Ezra, ki se vrneta v materin rojstni kraj, kjer naj bi nekaj časa preživela z babico, medtem ko je njuna mama Sadie na zdravljenju. Ko dvojčka priletita v Echo Ridge, se zgodba takoj zaplete, saj med vožnjo z babico naletijo na truplo moškega. Kmalu odkrijeta, da v tem malem kraju mrgoli skrivnosti, o katerih nihče noče govoriti. Prva je pred veliko leti izginila njuna teta, mamina sestra dvojčica Sarah. Pred nekaj leti se je zgodila smrt priljubljene lepotice Lacey, ki je bila tudi kraljica šole. Sedaj pa zopet grozijo trem princesam, ki so kandidatke za kraljico plesa. Ena je Ellery, druga je Brooke, tretja pa Katrin. Ko ena izmed njih izgine, se klopčič skrivnosti vedno bolj zapleta. Kdo je storilec? Mogoče Malcolmov brat, ki ga že vsa leta sumijo za smrt Lacey. Mogoče kar lokalni policist? Na seznamu osumljencev je še nekaj možnih oseb. Ellery ne more drugače, kot da vedno znova išče teorije zarote za vsakega izmed potencialnih krivcev, ampak ali je res storilec eden od njih?Odlomek iz knjige

Dekle je pogrešano. Dekle, ki ji je nekdo pred dvema dnevoma pred vsem mestom grozil. Kot moji vnukinji. Babice takšne še nisem videla; kot da so na površje privrela vsa čustva, ki jih je zatajevala zadnjih dvajset let. Obraz ima rdeč, oči vodene, in ko govori, ji drgeta vse telo. Navadno je tako mirna in stvarna, zdaj pa tako razburjena - zaradi tega mi srce še močneje bije. Nihče s policije ni naredil nič pametnega, da bi obvaroval Ellery ali Brooke. Dovolili ste, da se to zgodi.
Policist Rodriguez se presenečen zdrzne, kot da mu je prisolila klofuto. Nismo... Glejte, vem, kako grozna novica je to. Vse nas skrbi, zato sem tukaj. Vendar še ne vemo, ali je Brooke res pogrešana. Mogoče je pri kakšni prijateljici. Več policistov raziskuje. Prezgodaj je še, da bi razmišljali o najhujšem.
Babi prekriža roke v naročju. Prste ima tako tesno prepletene, da so členki popolnoma beli. V Echo Ridgeu se pogrešana dekleta ne vrnejo več, Ryan, reče z votlim glasom. To veš.

(str. 132 -133)

Cobiss povezava


Ključne besede: MLADOSTNIKI, UMORI, DRUŽINSKI ODNOSI


Prispeval/-a: Ana Dolinšek, Mariborska knjižnica
Objavljeno: 22.7.2019 12:46:20
Zadnja sprememba: 22.4.2022 10:40:47
Število ogledov: 4685