Verjemi, da te imam rad

Žanrdružbeni roman
Narodnostšpanska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2008
Založba
Prevod Veronika Rot
Število strani

271

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

“Ljubezen je sestavljena iz ene duše, ki živi v dveh telesih.” (Aristotel)

Ko pride dan, ko želite slaviti ljubezen, lahko to storite tudi z branjem ene najlepših ljubezenskih zgodb, knjige španskega pisatelja Luisa Leanteja, ki nosi čarobno-romantični naslov Verjemi, da te imam rad. Knjiga prinaša zgodbo osemnajstletnikov, ki se spoznata in zaljubita v enih najlepših svetovnih prestolnic, Barceloni. Njuno socialno ozadje (ona prihaja iz bogate družine, on iz revne), njuni zvezi ni naklonjeno in ji nasprotuje, kar povzroči njun razhod. A prava ljubezen je ena sama in dekle se 26 let kasneje odpravi v vročo puščavo Afrike, na lov za moškim, ki ji je bil usojen. Knjiga, ki jo mnogi postavljajo ob bok Marquezovi Ljubezni v času kolere (meni je bila Marquezova knjiga sicer všeč bolj), vas bo potegnila v vrtinec dogajanja in vas prepričala, da je za ljubezen vsekakor vredno trpeti!

Glej tudi:

“Vožnja z dvigalom se ji je zdela neskončna. Začelo ji je zmanjkovati zraka. Skoraj stekla je na ulico, da bi lahko zadihala. V torbi je imela tablete, vendar jih zaradi tega srečanja ni hotela vzeti. Šlo ji je na bruhanje. Naslonila se je na neki avtomobil: kljub mrazu jo je oblil pot. Tega moškega ne ljubi: o tem je bila prepričana. Velikokrat je celo dvomila, da ga je kdaj ljubila. Sama je do svojega moža vzpostavila odvisniški odnos, ki je prekoračil meje ljubezni. Alberto je imel nerazložljiv vpliv na ljudi okoli sebe. Tudi na njene starše in sestro Tereso. Prav tako na njuno hčer. Gotov ga je imel tudi na ljubice, ki so se znašle v njegovi postelji, medtem, ko ga je ona opravičevala, kadar je odkrila znake varanja. Nihče v Montsejinem življenju ni imel nanjo takega vpliva kot njen mož. Nihče ni z njo tako manipuliral niti je ni tako prizadel kot on.” (str. 259)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Verjemi, da te imam rad.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 10
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 8