Tudi vesolje se sprašuje, kaj se skriva v moji kleti

Žanrpesem
Kraj in leto izidaLjubljana, 2011
Založba
Število strani

113

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

3-4 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Srčna poezija

Franc Tominec je popotnik, publicist, pesnik, fotograf, slikar, prostovoljec, ustanovitelj društva Vseeno.
Leta 2008 so bile prvič objavljene njegove pesmi v zbirki »Poetry for charity«, ki je izšla v Nigeriji. Izkupiček od prodaje knjige je namenjen pomoči otrokom v Nigeriji. Leta 2009 je bil sprejet v dobrodelno organizacijo »Umetniki za mir« v Frankfurtu. Leta 2010 je izdal knjižno zbirko »Jemanje iz škatle«, ki jo je ilustriral Erik Lovko. Leta 2011 je izdal svojo drugo knjižno zbirko »Tudi vesolje se sprašuje, kaj se skriva v moji kleti«. Svojo tretjo pesniško zbirko z naslovom »The interior from the outside« je izdal leta 2012 v Ameriki. V izpovedno osebnih pesmih iskreno opisuje svoje doživljanje sveta in ljubezni, svoja spoznanja in resnice. Pomembna sta mu tako človek kot svet, v katerem živi. Pozorno opazuje zunanji svet in svojo notranjost, vse vzgibe duše in srca, občutke in čute. Verjame v ljubezen, ker nam edina lahko osmisli življenje in vodi vse sile v vesolju in v človekovi notranjosti. Njegovi stihi so lahko žalostni, melanholični, sanjavi ali hudomušni, so nežni, prijetni ali dramatični, radostni, igrivi, lahkotni, topli, jasni. Pesmi so lahko daljše ali zapisane v obliki haiku, za vse pa je značilno tudi bogastvo metafor. Poleg pesmi piše tudi filozofske eseje in druge prispevke. Objavlja v različnih literarnih revijah.

O svoji poeziji in življenju je zapisal: »Moja poezija je kratka, kot je kratka lahko le moč ene same besede: Ljubezen. Sem amater, kar pa zame pomeni neomejeno svobodo izražanja. Spoštujem vse, ki klepljejo črke v besede in iz besed ustvarjajo približke lepim, nežnim, neizpolnjenim sanjam. Vse, kar v življenju počnem, opisujem v sebi razumljivem jeziku. Sem čisto navaden človek, ki ima to srečo v življenju, da mu je bila dana možnost potovati, spoznavati svet in ljudi ter se izražati skozi fotografijo, slike, pomoč ljudem in pisanje. Pustolovščina in srčnost je prisotna v vsakem človeku. Srečen je tisti, ki mu uspe narediti ta korak in to željo izživi.«

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Tudi vesolje se sprašuje, kaj se skriva v moji kleti.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 3
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1