Tiho, deklica

Žanrdružbeni roman, psihološki roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2013
Založba
Prevod Irena Matović
Število strani

351

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Materinska ljubezen ne pozna meja

Avtorica je spisala napet in nepozaben roman o družinskem nasilju ter osupljivi predanosti materine ljubezni, da sebe in svoja otroka odreši pred psihopatsko manipulativnim možem oz. očetom.
Jillian ima krasnega moža, dva čudovita otroka, lepo hišo, uspešno kariero in to ji ljudje zavidajo. A vse stvari niso takšne, kot so videti na prvi pogled. Za zaprtimi vrati družine Kane se namreč odvija psihična in fizična zloraba. Jillianin mož policist se dolga leta brutalno izživlja nad svojo družino, kar njo privede do bega. Brez denarja in brez načrta, se z otrokoma trudi preživeti in ubežati čim dlje.
To je srhljivo realistična zgodba z učinkovitimi dialogi ter avtentičnimi prizori.

Glej tudi:

Na poti iz službe proti domu se zaustavim v lekarni. In spet brezumno pozorno opazujem, ali ni kje na parkirišču mogoče Gordon. Pričakuje, da bom zanosila. In če ne bom, bo postal sumničav. In ko bo odkril resnico, kar bo, ker jo je še vedno, me spreleti od groze. Že drugo tako veliko kljubovanje ga bo pahnilo čez rob. Pogoltnem slino. Zvedel bo. Če ne danes, pa potem čez mesec ali dva. Toda zvedel bo. Vendar ne morem imeti še enega otroka. Preprosto ne morem. Solze mi privrejo v oči. Zaradi svoje ohromljenosti mi pridejo na misel zgodbe, ki sem jih brala o žrtvah genocida, kako so korakale v smrt. Vedno sem se spraševala. Zakaj niso poskušali zbežati. V vsakem primeru bi umrli. Zakaj niso vsaj poskusili? Toda sedaj razumem. Ker strah paralizira. Preprosto nehajo logično razmišljati in odrevenijo ter tako postanejo nesposobni, da bi spremenili svojo usodo.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Tiho, deklica.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 34
Komentarji: 0
Število ocen: 6
Želi prebrati: 9
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 14