Spodkovan

Žanrkriminalni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaPreserje, 2024
Založba
Prevod Luka Pieri
Ključne besede Konjeniški šport
Število strani

287

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Je tisti, ki ga je imel najraje, zagrešil njegovo smrt?!

Spodkovan je tretji roman iz serije kriminalk Zgodbe inšpektorja Nicka Dixona. Serija pa je delo dolgoletnega odvetnika Damiena Boyda, angleškega avtorja kriminalnih romanov. Prvi del serije nosi naslov Vranov let, drugi pa Glava v pesku. Inšpektor Nick v tretjem delu še vedno okreva za posledicami zadnjega primera, tokrat pa dregne v zloglasni svet konjskih dirk. Neukročeni žrebec Bojevnik, prvak v svoji kategoriji je do smrti zbrcal mladega konjušnika Noela, ki je sicer znal ravnati s tem težavnim konjem. Zato je njegova smrt pod njegovimi kopiti vse presenetila. Vendar vse kaže, da je bila njegova smrt samo nesreča, ko pa se njegov starejši brat vrne iz Afganistana, zahteva razkritje resnice. Nick Dixon predano išče znake, da bi razkril resnico. Stave so v tem športu zelo pomembne, da pa so lahko tako nevarne in sprevržene marsikdo težko dojame. In z raziskovanjem stav na konjskih dirkah si sovražnike nakoplje celo sam detektiv. Krajši kriminalni roman, ki bi prav lahko slonel na realnih dogodkih nas popelje v svet konjeništva.

“Za trenerje konjev velja stroga prepoved stav proti lastnim konjem. Ne trdim, da Hesp to počne, toda nekdo že lep čas mastno služi s stavami proti njegovim konjem, ki kot veste, nikoli ne zmagajo.” “Eden je zmagal včeraj,” je rekel Dixon.”Res?” “Ja. V Exetru. Njegov prvi konj je izgubil. Potem sem mu dal vedeti, da sva tam in – glej ga, zlomka- drugi konj je čudežno zmagal.” “Nekdo je zaradi tega verjetno izgubil lep kup denarja,” je rekel Spiers. “Ne bodo vas imeli preveč radi.”

(str. 125)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Spodkovan.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 149
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja