Pozabljeni vrt

Žanrdružbeni roman
Narodnostavstralska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2013
Založba
Prevod Suzana Jovanovič
Število strani

560

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

18-19 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Sam pogled na ovoj knjige nam daje slutiti o še enem zgodovinskem ženskem romanu, vendar pa je Pozabljeni vrt knjiga, ki vsebinsko daleč presega oznako “roman za sprostitev”.
Zakaj in kako se štiriletna deklica znajde na drugem koncu sveta, le čemu se gospa Nell na stara leta odloči kupiti podrtijo daleč čez lužo in kaj vse bo v zapuščeni koči odkrila njena vnukinja… Nenehno prepletanje poglavij v stilu DaVincijeve šifre, postavljenih zdaj v povojno obdobje, zdaj v sodobnost in še generacijo vmes, nas nehote sili k hitenju skozi čas in knjigo, da bi vendarle sestavili vse koščke zgodovinske sestavljanke in si odgovorili na vseskozi zastavljajoča se vprašanja. Pravljični vložki so kot oddih med branjem tega skrivnostnega in do zadnje strani napetega romana, saj ublažijo tragičnost, hkrati pa na svojstven način osvetljujejo dogodke in nas usmerjajo k lažjemu razumevanju.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Pozabljeni vrt.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 47
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 7