Peti otrok

Žanrdružbeni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaRadovljica, 2008
Založba
Prevod Dušan Ogrizek
Število strani

159

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Prekletstvo ali blagoslov?

Mladi par se odloči, da bo v njunem domu polno otrok in veliko sreče. Otroci se resda rojevajo in družina Lovatt je s strani sorodnikov občudovana, a kmalu se rodi še peti otrok in tedaj se vse spremeni. Ben je namreč drugačen, zelo drugačen. Družina počasi razpada, ljubezen in sreča zapustita dom Lovattovih, mož in žena pa se znajdeta pred težko dilemo: ali bi Benova selitev v posebno ustanovo pripomogla k nekdanjemu stanju? S tem romanom je pisateljica (Nobelova nagrajenka za književnost leta 2007) potrkala na zavest ljudi ter predočila dejstva o tem, kako individualno oz. kolektivno družba sprejema drugačnost. Zapaziti je njeno kritiko do družbe, ki se odvrača od vsega, kar odstopa od običajnega.

Glej tudi:

Novorojenca je seveda dobil v naročje vsakdo, ki si je to želel, vendar je bilo prav boleče videti, kako se je ob dotiku z njim spremenil izraz prav vsakogar izmed njih. Ben se je vselej kaj hitro vrnil v prejšnje roke. Harriet je nekega dne prišla v kuhinjo ravno takrat, ko je njena sestra Sarah govorila neki sestrični: »Ob tem Benu me kar mrzlo spreleti. Tak je kot kakšen goblin ali škrat ali kaj takega. Imam pa že raje svojo ubogo Amy.«

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Peti otrok.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 20
Komentarji: 0
Število ocen: 7
Želi prebrati: 9
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 10

Dela avtorja