Žanrstrip
Narodnostfrancoska književnost
Kraj in leto izidaPrevalje, 2014
Založba
Prevod Ana Geršak
Število strani

104

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

3-4 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Pogosto imam občutek, da se v življenju ne zanimamo za tisto, kar je res bistveno.

Zaplet je sledeč: Pisana druščina preživlja sproščeno popoldne na rajski plaži, ko čas zbeži. Tempus fugit na deseto potenco brez pribežališča pred drugimi ali samim sabo. Samoumevna gotovost, da držijo vse niti v rokah, odpade.
Strip, ki se bere kot snemalna knjiga križanca med resničnostnim šovom in dokumentarcem o izumrtju vrst, ni naključje. Avtorja tega dela snemata dokumentarne filme o naravnih pojavih, ki po njunih besedah delujejo »nekam tesnobno«. Ta miselni eksperiment tudi. Predvsem zato, ker nas resničnost in fikcija napadata z iste strani. Sprašujeta o minljivosti in zahtevata razmislek. Mi pa naj si belimo glavo. In če ne najdemo prijetnega in pomirjujočega odgovora, lahko še vedno zavihamo nos in prhnemo, da gre »samo za trivialni strip«. Pa naj vam kdo verjame, če hoče.

Glej tudi:

Kralj je tedaj pomislil na ženo, na hčerko in na sina … In prvič po sedmih letih pogledal skozi lino v obzidju …
V daljavi je videl mogočno goro…Na njenem vrhu se je bleščal sneg … Še nikoli v življenju se ni dotaknil snega … Potočil je solzo, legel v posteljo in za vedno zaprl oči …

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Peščeni grad.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 22
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 4