Najbolj neverjetni pobegi

Žanrpoljudnoznanstvena knjiga
Narodnostšpanska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2023
Založba
Prevod Veronika Rot
Ilustracije Julio Antonio Blasco
Ključne besede pobegi, jetniki, načrtovanje, iznajdljivost, zgodovinski dogodki
Število strani

61

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

2-3 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Iznajdljivost ne pozna meja

Knjiga Najbolj neverjetni pobegi nas popelje na devet pustolovščin, polnih domišljije in adrenalina, od spektakularnega pobega Giacoma Casanove do pobega »El Chapa« iz strogo varovanega zapora.

Lesena pištola, ključ izrezljan iz kovinskega vedra, kopanje rovov in celo joga. Mogoče zveni neverjetno, a to so le nekateri izmed iznajdljivih načinov, s katerimi so znameniti zaporniki pretentali varnostnike in pobegnili iz ječe. Nekateri enkrat, mnogi od njih pa znova in znova. Zaprti so bili iz različnih razlogov: zaradi posedovanja knjig o čarovništvu, zaradi pridružitve uporniškim gibanjem ter zaradi ropov in drugih kriminalnih dejanj. Le eno jim je bilo skupno. Želeli so pobegniti iz zapora. Z veliko domišljije (in veliko prostega časa) so skovali pretkane načrte za pobeg. V knjigi podrobno spoznamo devet najbolj odmevnih in neverjetnih pobegov. Izvemo, kdo je pobegnil, kdaj, kje, kako je načrtoval pobeg in kakšna je bila njegova usoda. Je ostal na prostosti ali se je kmalu vrnil za rešetke?

Besedilo bogatijo čudovite ilustracije, neverjetne zgodbe pa bodo pritegnile tako majhne kot velike pustolovce.

Med prestajanjem zaporne kazni je Giacomo Casanova ves čas in vse sile namenil temu, da je zrahljal enega od kovinskih drogov rešetk svoje celice, s katerim je nameraval izkopati predor.

Več mesecev je kopal predor, tik preden ga je končal, pa so ga ječarji premestili v drugo celico.

Očitno so ga ves čas opazovali. Giacomo Casanova je bil prisiljen narediti nov načrt za pobeg.

(str. 6)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Najbolj neverjetni pobegi.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 150
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0