Eykis

Žanrfantastični roman, filozofski roman
Kraj in leto izidaIzola, 2003
Založba
Prevod Uroš Trujkić
Število strani

223

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

To je moj način. Kakšen je tvoj? Pravi način ne obstaja.

Eykis je dekle iz Urana, ki obišče Zemljo, potem ko predtem glavni junak obišče Uran. Zgodba, spredalčkana na njiju in njuna planeta. Predvsem pa na to, kako se živi tam in kako se živi tu in kako se tam nima svobodne volje, tu pa se jo ima, pa se jo pravzaprav prevezuje z bodečo žico tja in počez in gor in dol, samo da ni preprosto, kot bi pravzaprav moralo biti. Ali vsaj. Eykis je sicer napovedovalka pri večernih poročilih. Na Uranu, seveda. Kjer ne poznajo pojma za nevarno. Ali za hudo. Ne poznajo pojmov, kot so lagati, priseči, vedno. Kjer je vse, kar poznajo le sedanjost. Kjer topovi izstreljujejo najlepše ognjemete. Ko pride Eykis na obisk na Zemljo, je razburjena. In zato hoče Zemljanom izročiti darilo.
Wayne Dyer je avtor uspešnih knjig, kot so Življenje je igra, Verjemite in videli boste, Resnično čarodejstvo. Iskanje odgovorov na neskončna vprašanja o življenju, medčloveških odnosih in ljubezni, družbi, svetu, morali, politiki, religiji, izboraževanju in še čem, so njegova stalnica.

“Sprejeti druge za popolne, jih ne spreminjati, vlagati energijo v to, da postaneš najsrečnejši, najbolj izpolnjen, najbolj moralen. Uredite si življenje, preden lahko učinkovito pomagate pri spreminjanju sveta na bolje. Poglejte vase. Dopustite si, da ste, kar ste. Sreča, izpolnitev in življenjski smisel so notranji pojmi. Brez notranjega miru in vedrine nimate ničesar.”

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Eykis.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 5
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2