Žanrpesem
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaMaribor, 2016
Založba
Število strani

96

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

3-4 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

" ... tvoja majhnost ima na razpolago / karkoli od mojega telesa, tudi notrino; "

Muanis Sinanović je rojen v Novem mestu. Izdal je tri pesniške zbirke, roman Anastrofa, dvojezični izbor avtorjeve poezije. Dela na Radiu Študent, deluje kot urednik revije I.D.I.O.T.in je član redakcije portala Proletter. Pričujočea zbirka je skupek dualnosti, metafizičnega uvida, nostalgije, hvaležnosti, tubitne časovne razseljenosti. Da je “politika v majhnosti geste, s katero te šamarim” nakazuje, da avtorju samo- in ironije ne primanjkuje. Bogat, intenzivno inovativen jezik, polnost ubesedenega samozrenja, ki samo potrjuje, da gre še za eno izmed odličnih pesniških zbirk mlajših slovenskih pesnikov.

– …žebljim se, moje spirale / imajo funkcijo. Mljaski golazni / gredo direktno v moje datotečne predale / in ob nekaterih popoldnevih jih loputam / v mogočnem ritmu. vse glave klopov so / vzete iz kože in čaka jih dostojanstven / pokop. v zenicah mi nastaja smetana. / čakam. / čakam. / čakam. / med vsemi tremi čakanji vozim /lastno telo. male eksplozije motorja, / mala para izpušne cevi, malo opasanje / s pasom ceste, moj trup, označen / s polno črto. občasne sledi gum / ne bodo nikoli postrgane. ne dimijo se, / a spomin na njihove dimčke vztraja. (str.14)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Dvovid.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 6
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Dela avtorja