Camino: moja samotna pot ali čiščenje duše in telesa po žensko

Žanrživljenjepis / biografija
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2009
Založba
Ilustracije Dušan Kastelic
Število strani

215

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

V poplavi knjig o Caminu je zapis Staše Lepej Bašelj malce drugačen: najprej zato, ker opisuje pot ženske, ki se je poleti 2006. sama odpravila na 807 km dolgo pot. Avtorica brez olepševanj in z veliko iskrenostjo in odkritostjo spregovori o svojih doživetjih na dolgem popotovanju: o utrujenosti, bolečih nogah … in še več: pred bralcem razgali svoja doživljanja, ki so zaradi njene občutljive narave intenzivna in globoka. Ob vsem tem pa izstopi njena vztrajnost, da kljub ne najboljši telesni pripravljenosti zmore tako dolgo romanje. Camino ji je odprl drugačen, globlji pogled na življenje, zanjo je postal “edinstvena in neprecenljiva izkušnja in preizkušnja.”

“Najdaljša pot se začne s prvim korakom,” pravi pregovor. Staša je imela pogum, da ga je naredila in s tem opogumila marsikoga, da se bo odpravil na Camino, ali pa na “camino” svojega življenja.

Potem kar hodim in hodim. Brez ure in časa. Nič (!) me ne boli, kar letim. V eni od vasih se ustavim, da kupim štruco kruha in sok, v nahrbtniku najdem dve kocki sira in to je vse moje kosilo. In grem spet naprej. Prek starega mostu prečkam reko Pisuergo. Reka je prava, s tekočo vodo, in ne le izsušena struga. V temno zeleno rjavi barvi leno polzi in spominja na Muro. Pred nedavnim je deževalo, zato je voda kalna in blatna.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Camino: moja samotna pot ali čiščenje duše in telesa po žensko.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 37
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 7
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 10