Dobre knjige
4629 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Si izkušen?
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
3,4
Št. ocen:5

William Sutcliffe

Si izkušen?

Ljubljana, Cankarjeva založba, 2007

Št. strani: 261


Prevod: Branka Dobovšek-Dekleva


Žanr: potopisni roman, družbeni roman

Narodnost: angleška književnost

Svojo osebnost pustite doma in se podajte na avanturo, ki vam bo spremenila življenje!

Ko se pomladni dnevi prevešajo v poletne in razmišljamo o dopustniških potepih, izletih in potovanjih, prija tudi popotniško čtivo, še posebej, če je ubesedeno leposlovno. Roman Williama Sutcliffa nosi okus poletja in vas bo popeljal na vroče potovanje od Anglije do Indije. V knjigi spoznamo mlada Angleža Davida in Liz, za katero si David resnično želi, da bi bila več, kot le prijateljica. Ko se David in Liz odločita za skupno potovanje po Indiji, se tudi bolje spoznata in David uzre povsem novo Liz. Liz, ki ni idealna princesa iz njegovih fantazij, pač pa muhasta divjakinja, ki bo svojo naklonjenost do Davida povsem podredila svojim željam po stapljanju z Indijo in njeno religiozno kulturo!Odlomek iz knjige

Pojavil sem se kakšno uro kasneje in našel Jermyja, ki je s pripovedovanjem zabaval Liz in skupino štirih bivših sošolcev, ki so si vzeli prosto leto. Vsi so obujali spomine, kako je bil pred tremi leti vodja študentskega doma. In vsi štirje so bili brez brade. Bili so kot kopije Ruperta Everetta. Lahko, da sem paranoičen, ampak z Lizinega zardelega obraza sem lahko razbral, da je vzburjena.
Večer se je neizbežno nadaljeval z druženjem sošolcev. Jeremy je bil gostitelj, Liz gostiteljica, jaz pa sem ga pokvaril. Ranj je pametno odšel po svoje.
Skoraj četrt ure so nakladali o tem, kakšno naključje je bilo, da so naleteli drug na drugega, dokler tega dolgovezenja nisem mogel več prenašati.
Poglejte - to ni naključje. Vsa dežela bi lahko bila prizidek k študentskemu domu za šestošolce, za take, kot ste vi. Vedno vsi bivate v istih hotelih, za božjo voljo, zato pa nehajte blebetati o naključju in se premaknite naprej k vašim posranim teorijam o Indiji.

(str. 115, 116)

Cobiss povezava

Glej tudi

link O knjigi na spletni strani Mladine
Prispeval/-a: Katra Hribar Frol, Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje
Objavljeno: 12.5.2015 8:11:52
Zadnja sprememba: 16.6.2015 14:14:29
Število ogledov: 2834