Dobre knjige
5334 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Sem punk čarovnica, Debela lezbijka in ne maram vampov
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
4,5
Št. ocen:4

Vladimir P Štefanec

Sem punk čarovnica, Debela lezbijka in ne maram vampov

Ljubljana, Modrijan, 2014

Št. strani: 209


Žanr: družbeni roman (mladinski)

Narodnost: slovenska književnost

Povej mi, kakšno muziko poslušaš, in povem ti, kdo si!

Pisatelj Vladimir P. Štefanec sem nam tokrat predstavlja s knjigo, ki izstopa že zaradi samega naslova, prav tako pa je nekaj posebnega njena glasbeno-uporniška vsebina, ki pluje po vodah, ki v slovenski literaturi niso prav pogosto raziskovane in opisovane. Zgodba je sicer napisana za mlajšo publiko, a bo njeno branje koristilo tudi starejšim. V knjigi spoznamo najstnico Dašo, prijazno dekle, ki prijaznost pričakuje tudi od svoje okolice, a je seveda ne dobi prav veliko. Njeno iskanje identitete in uporništva v času vseprisotnega kapitalizma, egoizma in šovinizma, jo obkroži z drugačnimi, boljšimi posamezniki. Seveda pa vse skupaj postane še boljše, ko Daša odkrije, da je njen oči bivši "punker". Držim pesti, da bo tale knjiga vsaj malo premaknila vaš pogled na svet ali za kanček omilila medgeneracijski prepad!Odlomek iz knjige

Še bolj zadovoljen je oči postal, ko je iz ogromnih zvočnikov na odru začela grmeti muzika za ogrevanje. Mislim, prav grmeti, ker bilo je res glasno. Sem se skoraj malo ustrašila za ušesa. In tista muzika je bila prav po njegovem okusu, skoraj sami stari bendi, sam star punk.
Ves hepi se je režal, migal s telesom in mi za vsak komad povedal, od katerega benda je. Čisto je bil spremenjen, zelo drugačen, kot sem ga bila vajena, in zdelo se mi je, da se je res premaknil v tisti svoj davni čas, v čas svoje mladosti, ko je poslušal takšno muziko.
Malo sem bila v zadregi, vse skupaj je bilo precej čudno, še najbolj čuden pa je bil oči. Po eni strani se mi je to zdelo kul, po drugi pa ne.

(str. 146)

Nagrajena knjiga: 

večernica 2015

Cobiss povezava

Glej tudi

link O knjigi na spletnem portalu Dela
Prispeval/-a: Katra Hribar Frol, Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje
Objavljeno: 12.5.2015 7:20:00
Zadnja sprememba: 6.10.2015 17:27:37
Število ogledov: 12060