Dobre knjige
5256 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Tematske knjižne police


Živali v leposlovju

Živali v leposlovju Maruša Mugerli Lavrenčič
Goriška knjižnica Franceta Bevka
28. november 2023

4. oktobra obeležujemo svetovni dan živali. Ob tej priložnosti smo v Goriški knjižnici na oddelku za leposlovje izpostavili kratke zgodbe, romane, spomine, eseje, potopise, pesniške zbirke in stripe, v katerih nastopajo živali. Vpeljava živalskih likov v literaturo za odrasle seveda ni nič novega, spomnimo se na primer Rosinanta iz Cervantesovega Don Kihota, Melvillovega Moby Dicka, Gregorja Samso iz Preobrazbe Franza Kafke ... Naš izbor se osredotoča na dela sodobnih slovenskih in tujih avtorjev in avtoric, v katerih se živali pojavljajo bodisi kot zvesti človekovi prijatelji oziroma spremljevalci bodisi v vlogi glavnih protagonistov. Včasih imajo živalske lastnosti in sposobnosti, drugič delujejo, razmišljajo in čustvujejo kot ljudje. Vabljeni v družbo psov, mačk, zajcev, ptic, čebel in drugih živali.


Oglejte si polico Živali v leposlovju
Živali v leposlovjuŽivali v leposlovjuŽivali v leposlovjuŽivali v leposlovju

18 knjig na polici
GLASOVI IZGUBLJENEGA RAJA

GLASOVI IZGUBLJENEGA RAJA Renata Vidic
Valvasorjeva knjižnica Krško
18. november 2023

Združeni narodi so leta 1947 sprejeli načrt za delitev Palestine, ki je predvideval vzpostavitev neodvisne judovske in arabske države. Kljub temu, da je bilo arabskega prebivalstva dvakrat več kot judovskega, so Judom prisodili skoraj dve tretjini ozemlja, kar je v nadaljevanju sprožilo vojno. Izrael je z leti zavzemal celo vse več palestinskega ozemlja in palestinskemu ljudstvu tudi vse bolj odrekali osnovne človekove pravice. To je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja vodilo v oblikovanje organiziranega odporniškega gibanja Hamas, ki se še posebej v zadnjih letih bori za meje palestinskih teritorijev izpred leta 1967, ko je Izrael s pretežno Palestinci poseljeno območje vojaško okupiral. Takšna je zgolj nadvse površna in povsem hladna zunanja politična podoba, pod njo pa, kot vedno in povsod, močne osebne zgodbe ljudi. Nekaj jih je popisanih in tudi prevedenih v slovenščino, od teh nekaj pa na portalu Dobre knjige tudi objavljenih. Predstavljena so čustva in strahovi obeh strani. Vabljeni k branju.


Oglejte si polico GLASOVI IZGUBLJENEGA RAJA
GLASOVI IZGUBLJENEGA RAJAGLASOVI IZGUBLJENEGA RAJAGLASOVI IZGUBLJENEGA RAJAGLASOVI IZGUBLJENEGA RAJA

8 knjig na polici
LITERATURA, KOT JO PIŠEJO FILOZOFI

LITERATURA, KOT JO PIŠEJO FILOZOFI Renata Vidic
Valvasorjeva knjižnica Krško
18. november 2023

Filozofi ljubijo besede, so večni iskalci smisla in pomenov, premišljevalci življenja in opazovalci sveta. Nekaj jih je med njimi, ki so avtorsko zajadrali v literaturo ali se v njej vsaj malce preizkusili. Večini je pri tem več kot dobro tudi uspelo. V njih predstavitveni izbor so vključeni vsak z enim naslovom, četudi je kdo med njimi, ki je na portalu Dobre knjige sicer predstavljen večkrat. Vabljeni k branju in lastni presoji.


Oglejte si polico LITERATURA, KOT JO PIŠEJO FILOZOFI
LITERATURA, KOT JO PIŠEJO FILOZOFILITERATURA, KOT JO PIŠEJO FILOZOFILITERATURA, KOT JO PIŠEJO FILOZOFILITERATURA, KOT JO PIŠEJO FILOZOFI

27 knjig na polici
Logaški avtorji

Logaški avtorji Eva Meze
Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani, Oddelek za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo
3. oktober 2023

Deset del logaških večinoma manj poznanih lokalnih avtorjev na enem mestu. Na polici so prisotni za predjed poezije, za glavno jed romani ter za posladek ter češnjo na vrhu torte, drama.


Oglejte si polico Logaški avtorji
Logaški avtorjiLogaški avtorjiLogaški avtorjiLogaški avtorji

10 knjig na polici
Avtorji zahodnega roba

Avtorji zahodnega roba Magda Vremec Ragusi
Goriška knjižnica Franceta Bevka
7. september 2023

Avtorji, ki živijo v rednem stiku s slovenskim in italijanskim svetom, so dragocen most med dvema kulturama in zanimivi ustvarjalci, saj se njihovo delo oplaja z značilnostmi obeh svetov. Na tej polički so zbrana dela Slovencev, ki jim največkrat rečemo zamejci (a meje menda ni več), pogosto Slovenci v Italiji (a nekateri od njih živijo ali so del življenja živeli v Sloveniji) - torej: "avtorji zahodnega roba".


Oglejte si polico Avtorji zahodnega roba
Avtorji zahodnega robaAvtorji zahodnega robaAvtorji zahodnega robaAvtorji zahodnega roba

42 knjig na polici
Fletno poletno branje - Otoki in morska obala

Fletno poletno branje - Otoki in morska obala Neža Hribernik
Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka
7. september 2023

Knjižničarke Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka smo pripravile raznolik knjižni izbor s skupnim imenovalcem – OTOKI IN MORSKA OBALA. Knjige, ki dišijo po južnih morjih, naplavljenih truplih, avanturah in oddihu – kot nalašč za poletno branje v viseči mreži pod krošnjami dreves. Priporočilni seznam si lahko ogledate tukaj: https://www.knjiznica-skofjaloka.si/wp-content/uploads/2023/06/SPLET-zgibanka-Fletno-poletno-branje-2023.pdf


Oglejte si polico Fletno poletno branje - Otoki in morska obala
Fletno poletno branje - Otoki in morska obalaFletno poletno branje - Otoki in morska obalaFletno poletno branje - Otoki in morska obalaFletno poletno branje - Otoki in morska obala

88 knjig na polici
Knjige, po katerih so bili posneti filmi

Knjige, po katerih so bili posneti filmi Anja Ogrizek
Knjižnica Ivana Potrča Ptuj
7. september 2023

V Knjižnici Ivana Potrča Ptuj smo pripravili bralno polico z izborom knjig, ki so se prelile na filmska platna.


Oglejte si polico Knjige, po katerih so bili posneti filmi
Knjige, po katerih so bili posneti filmi Knjige, po katerih so bili posneti filmi Knjige, po katerih so bili posneti filmi Knjige, po katerih so bili posneti filmi

67 knjig na polici
Mladi protagonisti v vrtincu tesnobe ali drugih duševnih stisk

Mladi protagonisti v vrtincu tesnobe ali drugih duševnih stisk Tamara Jesenovec
Cankarjeva knjižnica Vrhnika
7. september 2023

Tudi v mladinski literaturi je zastopana tema takšnih in drugačnih duševnih stisk. Glavni junaki in junakinje so resnično heroji, ko skušajo premagati primež anksioznosti, ki so posledica osebnih in družbenih okoliščin. Povabljeni v njihovo zoperstavljanje in reševanje.


Oglejte si polico Mladi protagonisti v vrtincu tesnobe ali drugih duševnih stisk
Mladi protagonisti v vrtincu tesnobe ali drugih duševnih stiskMladi protagonisti v vrtincu tesnobe ali drugih duševnih stiskMladi protagonisti v vrtincu tesnobe ali drugih duševnih stiskMladi protagonisti v vrtincu tesnobe ali drugih duševnih stisk

6 knjig na polici
FILOZOFIJA V LITERATURI

FILOZOFIJA V LITERATURI Renata Vidic
Valvasorjeva knjižnica Krško
7. september 2023

Filozofija je, če sledimo njenem izvornem etimološkem pomenu, ljubezen do modrosti. Napaja se iz čudenja, opazovanja in premišljevanja o idejah, ki burijo človeško intimo že od nekdaj – svoboda, morala, čas, bog, večnost, identiteta, moč in trdnost spoznanja, smisel življenja, duša, estetika, smrtnost, politika, idejna zaslepljenost, zgodovinski spomin in kolektivno … Nekaterim avtorjem je uspelo ta vprašanja odlično izraziti tudi v leposlovju.


Oglejte si polico FILOZOFIJA V LITERATURI
FILOZOFIJA V LITERATURIFILOZOFIJA V LITERATURIFILOZOFIJA V LITERATURIFILOZOFIJA V LITERATURI

25 knjig na polici
Iz življenja žensk

Iz življenja žensk Maruša Mugerli Lavrenčič
Goriška knjižnica Franceta Bevka
7. september 2023

V mesecu marcu, ko obeležujemo tako mednarodni dan žensk kot tudi materinski dan, smo v Goriški knjižnici Franceta Bevka izpostavili knjige, ki osvetljujejo usode različnih žensk. Bralke in bralci so v (avto)biografijah, biografskih romanih, spominskih delih in stripih spoznavali življenjske poti znanih in manj znanih žensk – pisateljic, slikark, glasbenic, znanstvenic, izumiteljic, svetovnih popotnic, političark … Del našega izbora zdaj predstavljamo tudi na portalu Dobre knjige.


Oglejte si polico Iz življenja žensk
Iz življenja ženskIz življenja ženskIz življenja ženskIz življenja žensk

24 knjig na polici
ŽIVLJENJE STAREJŠIH, (P)OPISANO V LEPOSLOVJU

ŽIVLJENJE STAREJŠIH, (P)OPISANO V LEPOSLOVJU Mateja Kus
Knjižnica Brežice
14. oktober 2022

Na knjižni polici brežiški knjižničarji izpostavljamo leposlovna dela, v katerih se srečujemo s starostniki in njihovimi življenjskimi zgodbami. Mnogi med njimi so prepričani, da je mogoče na stara leta še vedno uživati. Z obujanjem svojih spominov nas postavijo v mnoge najpomembnejše zgodovinske dogodke, hkrati pa nam približajo življenje in vsakdan v domu upokojencev. Pridružite se Hendriku Groenu, ki skupaj s sotrpini iz doma upokojencev ustanovi društvo Starine, kjer si z organizacijo zanimivih izletov vračajo voljo do življenja. Presenetili vas bodo štirje upokojenci, ki jesen življenja preživljajo v naselju oskrbovanih stanovanj Sončni gaj, kjer se zabavajo z reševanjem nerešenih umorov, ki so se zgodili že pred desetletji. Zagotovo vas bo nasmejal tudi stoletnik Allan Karlson, ki na svoj stoti rojstni dan pobegne iz doma upokojencev in začne potovanje polno avantur, nevarnosti in napetosti. Dobrodošli v živ in nadvse zanimiv svet starejših.


Oglejte si polico ŽIVLJENJE STAREJŠIH, (P)OPISANO V LEPOSLOVJU
ŽIVLJENJE STAREJŠIH, (P)OPISANO V LEPOSLOVJUŽIVLJENJE STAREJŠIH, (P)OPISANO V LEPOSLOVJUŽIVLJENJE STAREJŠIH, (P)OPISANO V LEPOSLOVJUŽIVLJENJE STAREJŠIH, (P)OPISANO V LEPOSLOVJU

15 knjig na polici
Avtorji Zgornjega Posočja

Avtorji Zgornjega Posočja Natalia Jelić
Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani, Oddelek za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo
14. oktober 2022

Na kupčku zbrana dela malih in velikih lokalnih avtorjev Zgornjega Posočja, ki so se skozi leta izgubila na knjižnih policah.


Oglejte si polico Avtorji Zgornjega Posočja
Avtorji Zgornjega PosočjaAvtorji Zgornjega PosočjaAvtorji Zgornjega PosočjaAvtorji Zgornjega Posočja

10 knjig na polici
IZKUŠNJA BEGUNSTVA V LITERATURI

IZKUŠNJA BEGUNSTVA V LITERATURI Mateja Kus
Knjižnica Brežice
19. julij 2022

Izhodišče za pripravo pričujoče knjižne police je bila razstava knjig, ki jo je v letošnjem aprilu na leposlovnem oddelku Knjižnice Brežice pripravil sodelavec dr. Dejan Pacek. V spremnem besedilu k razstavi je med drugim zapisal tako: »Ženevska konvencija o statusu beguncev iz leta 1951 begunca definira kot osebo, ki je »zaradi utemeljenega strahu pred preganjanjem zaradi rase, vere, narodne pripadnosti, pripadnosti določeni družbeni skupini ali določenemu političnemu prepričanju, zunaj države, katere državljan je, in ne more ali zaradi strahu noče uživati varstva te države«. Nudenje zatočišča ljudem, ki zaradi preganjanja bežijo iz lastne države, je ena najstarejših značilnosti civilizacije. To omenjajo že pisna dela izpred 3.000 let, na primer dela Hetitov, Babiloncev, Asircev in starih Egipčanov. Skrb za begunce zapovedujejo tudi sveti spisi treh največjih svetovnih religij: Sveto pismo Stare in Nove zaveze ter Koran.« Vsebino knjižne police sestavljajo dela, vključena v fizično razstavo, kot tudi druga, dodatno izbrana. Za še več naslovov izbrane tematike pa v okence glavnega menija vpišite ključne besede: begunci, izgnanci, migranti.


Oglejte si polico IZKUŠNJA BEGUNSTVA V LITERATURI
IZKUŠNJA BEGUNSTVA V LITERATURIIZKUŠNJA BEGUNSTVA V LITERATURIIZKUŠNJA BEGUNSTVA V LITERATURIIZKUŠNJA BEGUNSTVA V LITERATURI

20 knjig na polici
Distopičen svet za mladino

Distopičen svet za mladino Tamara Jesenovec
Cankarjeva knjižnica Vrhnika
6. julij 2022

Ko se mladi protagonisti zbudijo/znajdejo v postapokaliptičnem svetu, ki prinaša grozo za usodo človeštva, obenem pa ta svet ne nudi nobenega pravega upanja. Svet, kjer se moraš prilagoditi, da preživiš, kjer ne moreš mirno zatisniti očesa, kjer se ne moreš umakniti občutku nadzora in tehnologiji, hkrati pa je poln fantastičnih elementov, bitk med dobrim in zlom, napete akcije in razburljivega branja. Za še več naslovov podobne teme izberite antiutopičen roman v glavnem meniju.


Oglejte si polico Distopičen svet za mladino
Distopičen svet za mladinoDistopičen svet za mladinoDistopičen svet za mladinoDistopičen svet za mladino

12 knjig na polici
Nacizem in 2. svetovna vojna v mladinskem leposlovju

Nacizem in 2. svetovna vojna v mladinskem leposlovju Tamara Jesenovec
Cankarjeva knjižnica Vrhnika
6. julij 2022

Tema knjig na tej knjižni polici predvsem opominja, osuplja, pretrese, odpira rane, gani in tudi opogumlja ter je vedno aktualna. Holokavst, koncentracijska taborišča, preganjanje Judov in vseh drugačnih, trpljenje, smrt, preživetje, upanje. Glavni protagonisti so otroci in mladi, ki jih krute lovke 2. svetovne volje vlečejo sabo v pekel. Kljub težki vsebini so knjige več kot vredne branja!


Oglejte si polico Nacizem in 2. svetovna vojna v mladinskem leposlovju
Nacizem in 2. svetovna vojna v mladinskem leposlovjuNacizem in 2. svetovna vojna v mladinskem leposlovjuNacizem in 2. svetovna vojna v mladinskem leposlovjuNacizem in 2. svetovna vojna v mladinskem leposlovju

11 knjig na polici
Camino

Camino Ksenija Medved
Mestna knjižnica Grosuplje
16. maj 2022

Vsak popotnik romanje/pohod doživi na svoj način. Pot po Caminu je simbol življenjske poti in spreobrnjenj. V zadnjih letih se je nabralo potopisov s Camina najmanj za knjižno polico, zaporedno prebiranje knjig z le-te pa odpira dodatne razsežnosti.


Oglejte si polico Camino
CaminoCaminoCaminoCamino

8 knjig na polici
Slovanske sage

Slovanske sage Ana Dolinšek
Mariborska knjižnica
22. april 2022

Knjige s slovansko vsebino: Zbirka I. Karlovška: Ognjeno pleme 1.-5. del Finžgar: Pod svobodnim soncem G. Vojnovič: Pod svobodnim soncem, strip Zbirka I. Karlovška: Ognjeni trije


Oglejte si polico Slovanske sage
Slovanske sageSlovanske sageSlovanske sageSlovanske sage

8 knjig na polici
Sužnjelastništvo in rasna diskriminacija v ZDA

Sužnjelastništvo in rasna diskriminacija v ZDA Patricija Tratar
Knjižnica Pavla Golie Trebnje
22. april 2022

Na knjižni polici so predstavljene knjige, ki opisujejo zgodbe temnopoltih Američanov, povezane s sužnjelastništvom in z rasno diskriminacijo. Rasna diskriminacija ni stvar pretekle zgodovine, saj je še v vedno prisotna v vseh državah in vseh porah naše družbe, zato so pričujoče knjige pomemben opomin vsemu človeštvu.


Oglejte si polico Sužnjelastništvo in rasna diskriminacija v ZDA
Sužnjelastništvo in rasna diskriminacija v ZDASužnjelastništvo in rasna diskriminacija v ZDASužnjelastništvo in rasna diskriminacija v ZDASužnjelastništvo in rasna diskriminacija v ZDA

12 knjig na polici
Knjige o knjigah

Knjige o knjigah Maruša Mugerli Lavrenčič
Goriška knjižnica Franceta Bevka
11. januar 2022

Branje in knjige so priljubljena tema literarnih del. Zgodbe, spletene okoli knjig, so lahko ljubezenske, zgodovinske, kriminalne, fantastične ... Lahko se odvijajo na prizoriščih, povezanih s knjigami in branjem, kot so knjižnice, knjigarne in antikvariati. Knjige včasih pomembno vplivajo na življenje protagonistov in zaznamujejo njihovo usodo. Zgodi pa se tudi, da postanejo celo glavne junakinje.


Oglejte si polico Knjige o knjigah
Knjige o knjigahKnjige o knjigahKnjige o knjigahKnjige o knjigah

18 knjig na polici
Ameriški najstniki

Ameriški najstniki Tamara Jesenovec
Cankarjeva knjižnica Vrhnika
13. december 2021

Knjige, zbrane na tej knjižni polici, govorijo o osnovnošolcih ali srednješolcih v Združenih državah Amerike. Dogajajo se bodisi v ameriških mestih ali na podeželju, vedno pa iz njih veje njihova kultura in način življenja. Dobrodošli na potovanju po ZDA skozi najstniško doživljanje sveta!


Oglejte si polico Ameriški najstniki
Ameriški najstnikiAmeriški najstnikiAmeriški najstnikiAmeriški najstniki

26 knjig na polici
Klasika

Klasika Julijana Voroš
Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota
29. marec 2021

Za marsikoga so romani, ki se jih drži dih preteklosti, težko branje. Nekdanji svetovi, saloni, pešačenje, kočije, družabni večeri pri bogatih damah, pa tudi vojne in vojskovanje, kakršnega danes ni več. Vse to lahko vzbudi nostalgijo po časih, ki so dokončno minili, ki jih nismo poznali ali se jih zgolj bežno spominjamo iz pripovedi prednikov. So pa lahko takšni romani bolj umirjeno branje, še zlasti zaradi jezika. Tudi če je malo starinski, je to samo še dodaten čar. Je že res, da potrebujemo za branje nekoliko več časa, a se splača. Še posebej, če znamo opazovati značaje ljudi, ki so v teh romanih pogosto brezčasni.


Oglejte si polico Klasika
KlasikaKlasikaKlasikaKlasika

23 knjig na polici
Zgodovinsko in mistično izročilo Škotske

Zgodovinsko in mistično izročilo Škotske Tina Škrokov
Knjižnica Koper
19. november 2020

»Modrost je darilo in je lahka naložba« škotski idiom. Škotsko višavje je območje napolnjeno z zgodovino in veličastno lepoto neokrnjene narave, vse to pa pravljično povezujejo legende. Na polici, Zgodovinsko in mistično izročilo Škotske, sem želela izpostaviti knjige, preko katerih lahko bralci skočijo v raziskovanje zgodovine, mitov in legend ter se preko branja sprehodijo po neokrnjeni naravi Škotskega višavja.


Oglejte si polico Zgodovinsko in mistično izročilo Škotske
Zgodovinsko in mistično izročilo ŠkotskeZgodovinsko in mistično izročilo ŠkotskeZgodovinsko in mistično izročilo ŠkotskeZgodovinsko in mistično izročilo Škotske

8 knjig na polici
Knjige, ki vam ne bodo pustile zaspati

Knjige, ki vam ne bodo pustile zaspati Neža Hribernik
Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka
31. oktober 2020

Knjižničarke Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka smo skrbno izbrale knjižne naslove, ki bodo bralcem v dolgih večerih krajšale spanec. Prepustite se napetim, žgečkljivim, pretresljivim zgodbam... Celoten seznam si lahko ogledate tukaj: https://www.knjiznica-skofjaloka.si/wp-content/uploads/2020/10/splet-seznam-Knjige-ki-vam-ne-bodo-pustile-zaspati-1.pdf


Oglejte si polico Knjige, ki vam ne bodo pustile zaspati
Knjige, ki vam ne bodo pustile zaspatiKnjige, ki vam ne bodo pustile zaspatiKnjige, ki vam ne bodo pustile zaspatiKnjige, ki vam ne bodo pustile zaspati

77 knjig na polici
Zgodovina antike

Zgodovina antike Tina Škrokov
Knjižnica Koper
31. oktober 2020

"Noben velik človek ni živel zastonj. Svetovna zgodovina je le življenjepis velikih ljudi" Thomas Carlyle. Zgodovina antike je knjižna polica, na kateri sem želela izpostaviti pomembne zgodovinske osebnosti iz antike, saj se mi zdi, da so le ti pomembno vplivali na svet kakršnega poznamo danes. Tovrstne knjige niso bogate le z zgodovinskimi dejstvi, ki jih je avtor pretvoril v roman, temveč nam ponujajo tudi pomembne vrednote in filozofske nauke, ki lahko vsakega posameznika spremljajo na življenjski poti.


Oglejte si polico Zgodovina antike
Zgodovina antikeZgodovina antikeZgodovina antikeZgodovina antike

22 knjig na polici
Trk dveh svetov

Trk dveh svetov Magda Vremec Ragusi
Goriška knjižnica Franceta Bevka
25. marec 2020

Se spomnite kemijskih poskusov iz osnovne šole? O tem, kaj se zgodi, če pomešamo dve različne snovi? Eksplozija, dim in iskrice? Zanimivo in zabavno, kajne? Kaj pa, če treščimo skupaj ljudi iz različnih kultur, prisluhnemo tistim eksplozijam, dimu in iskricam v njihovih srcih, vse te kemijske reakcije pazljivo opazujemo, jih literarno predelamo in zapremo med platnice? Potem nastanejo knjige o takih trkih. O brskanju po lastni narodni identiteti, o čudenju drugačnim navadam, o prilagajanju in borbi za lasten jaz. Knjige z literarnimi osebami, ki želijo biti pokopane na hišnem dvorišču, ker se niti mrtve ne želijo mešati s tujci na mestnem pokopališču kraja, kjer živijo že desetletja (Neda iz romana Non-Oui Lidije Dimkovske). Ali ljudje kot papirnato krhka Anna (iz knjige Stalinove krave avtorice Sofi Oksanen), ki jo nihanje med lastno estonsko-finsko krvjo pripelje do anoreksije in bulimije. In osebe, ki jim vsakdanji stik s tujim svetom vedno znova prižiga iskrico življenjske radovednosti, iskanja in premikanja mej lastnega sveta. Literarni ljudje, ki jih očara tisto nekaj drugačno. Hrepenenje po odkritju nečesa novega v svojem starem svetu. Hrepenenje po otroškem presenečenju. Hrepenenje po modri luči na semaforju. Na kratko: knjige o medkulturnih medčloveških stikih.


Oglejte si polico Trk dveh svetov
Trk dveh svetovTrk dveh svetovTrk dveh svetovTrk dveh svetov

24 knjig na polici
Knjige za v osamo in ponovno branje

Knjige za v osamo in ponovno branje Urška Orešnik
Knjižnica Logatec
24. marec 2020

Sledeči izbor knjig je nastal kot rezultat neke okoliščine (osame zavoljo korona virusa) - in predstavlja polico knjig, ki bi jo veljalo imeti ob sebi v času osame. To so knjige, ki so v meni pustile neko neizbrisno sled in ki bi jih lahko prebirala znova in znova.


Oglejte si polico Knjige za v osamo in ponovno branje
Knjige za v osamo in ponovno branjeKnjige za v osamo in ponovno branjeKnjige za v osamo in ponovno branjeKnjige za v osamo in ponovno branje

17 knjig na polici