Dobre knjige
5056 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Jana Maja Valentinčič je prejemnica priznanja za najboljšega ustvarjalca bralnih priporočil na portalu Dobreknjige.si

Jana Maja Valentinčič je prejemnica priznanja za najboljšega ustvarjalca bralnih priporočil na portalu Dobreknjige.si

Luana Malec, 20. november 2022

Prejemnica priznanja za najboljšega ustvarjalca bralnih priporočil na portalu Dobreknjige.si v letu 2021 je Jana Maja Valentinčič, bibliotekarka iz Mestne knjižnice Ljubljana. Iskrene čestitke!


Na fotografiji mag. Teja Zorko, direktorica Mestne knjižnice Ljubljana ob prevzemu priznanja v imenu nagrajenke


Prvo priznanje, namenjeno dvigu kakovosti svetovanja za branje v knjižnicah in portala Dobreknjige.si, pa tudi osebnemu priznanju posameznim odličnim knjižničarjem, je bilo podeljeno 18. novembra 2022, na slovesnosti ob prazničnem Dnevu splošnih knjižnic. Prejela ga je bibliotekarka Jana Maja Valentinčič iz Mestne knjižnice Ljubljana.

Postopek izbora je skladno s pravilnikom potekal v več fazah; predizbor petih finalistov je izvedlo uredništvo portala Dobreknjige.si, prejemnika priznanja pa je izmed petih finalistov izbrala strokovna komisija za izbor najboljšega ustvarjalca bralnih priporočil na portalu Dobreknjige.si, ki jo sestavljajo: Jasna Mlakar, članica uredniškega odbora portala Dobreknjige.si iz Mariborske knjižnice, Samo Ros, član uredniškega obora portala Dobreknjige.si iz Osrednje knjižnice Celje in mag. Matjaž Eržen, direktor Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka kot predstavnik Združenja splošnih knjižnic.  

Kot je v obrazložitvi zapisala strokovna komisija, je Jana Maja Valentinčič portal Dobreknjige.si v letu 2021 obogatila tako s kakovostjo kot tudi količino novih zapisov o knjigah. Poglablja se v dela zahtevnejših avtorjev, ki jih predstavlja poglobljeno analitično, a tudi jasno in komunikativno. Področje, ki jo zanima, je široko in sega od leposlovja do poljudnoznanstvene literature, pri tem pa ne zanemarja slovenskih avtorjev. Prav tako so njeni zapisi brezhibni glede tehničnih zahtev portala. Komisija čestita zmagovalki, a vendarle želi tudi poudariti, da je najboljšo vnašalko izbrala iz nabora izredno zanimivih petih finalistk, ko so poleg prejemnice še: Ksenja Grešak, Tamara Banko, Neja Drevenšek, Jana Maja Valentinčič, Špela Plestenjak iz Mestne knjižnice Ljubljana.

Vsem želimo uspešno delo na knjižničnem portalu tudi v prihodnje!


Objavljeno: 22. november 2022, Knjižnica Koper

Ključne besede

PRIZNANJA
DOBREKNJIGE.SI